سوابق
- بینش و ماموریت نویسندگان این وب سایت
- نمایش از دوشنبه, 09 بهمن 1391 23:21
- مقداد عبدی
- بازدید: 4646
سابقه ی فعالیت های زرمی
آقای مقداد عبدی پس از دریافت حکم شاگرد مخصوص (Disciple 弟子) از دست استاد بزرگ یانگ جون در مراسم بَی شی (拜师) و ورود به خاندان یانگ با نام "یانگ یاشِنگ 杨雅笙" به عنوان نسل ششم، شهر داتونگ چین سال ۲۰۱۸
آقای مرتضی مرادی پس از دریافت حکم شاگرد مخصوص (Disciple 弟子) از دست استاد بزرگ یانگ جون در مراسم بَی شی (拜师) و ورود به خاندان یانگ با نام "یانگ یاشیائو 杨雅箫" به عنوان نسل ششم، شهر داتونگ چین سال ۲۰۱۸
آقایان مقداد عبدی و مرتضی مرادی نخستین افراد از ایران و خاورمیانه هستند که مفتخر به پذیرفته شدن به عنوان شاگرد مستقیم و مخصوص یکی از اساتید خاندان یانگ، استاد یانگ جون استاد بزرگ نسل پنجم، و نسل ششم خانواده ی یانگ شده اند. شاگرد مخصوص برگردان واژه ی Disciple 弟子 است. مراسم پذیرش disciple بخشی مهم از فرهنگ سنتی چین است که دیرباز تا به امروز راه انتقال دانش، تجربیات و مهارت های استاد به شاگرد از نسلی به نسل بعد بوده و در سنت تای چی هم از جایگاه ویژه ای برخوردار است. بعد از برگزاری این مراسم و پذیرفته شدن توسط استاد، که به اصطلاح چینی "rù mén 入门" یعنی "از در به درون آمدن" نامیده می شود، شاگرد به صورت رسمی یکی از اعضای آن خانواده گشته و استاد او که اکنون شیفو 师父 خطاب اش می کنند (به معنای استاد-پدر) نام جدیدی به او می دهد و شاگرد و استاد وارد مرحله جدیدی در رابطه خود می گردند. این افتخار و دست آورد بزرگ برای نخستین بار است که در ایران و در تای چی چوان سبک یانگ بدست می آید و به طور کلی در جامعه تای چی ایران و خاورمیانه نیز بسیار نادر است.
مسیری که ایشان پیش از این در هنرهای رزمی پیموده اند با کونگ فو توآ آغاز گردید. آقای مرتضی مرادی از شاگردان راهدان فرهاد زندی و راهدان مصطفی ربیعی بوده و سابقه بیش از بیست و پنج سال فعالیت در این هنر اصیل و ارزشمند را دارا می باشند. آقای مقداد عبدی شاگرد راهدان محسن شاهرودی بوده و کونگ فو توآ را از سن دوازده سالگی آغاز نمودند، و بیش از ده سال در زمینه این هنر فعالیت داشته اند.
آشنایی ایشان با تای چی چوآن به اوایل معرفی این هنر به جامعه رزمی ایران توسط استاد فقید راهدان داوودی پناه (استاد داداشی) بر می گردد. فعالیت ایشان در تای چی از سال 1387 با سبک تای چی استاندارد نزد استاد حامد کاتوزی آغاز گردید. از همان ابتدا و همزمان با پرداختن به تای چی سبک استاندارد، مقداد عبدی و مرتضی مرادی پژوهش در ریشه های تاریخی و نظری تای چی و چگونگی تکامل و تحول آن تا به امروز را آغاز نمودند.
یکی از دست آوردهای این پروژه ی پژوهشی، که هم اکنون نیز با نیرویی بیش از پیش ادامه دارد، آشنایی با تای چی اصیل و سنتی خانواده ی یانگ و مشخصه های منحصر بفرد آن در کنار سایر سبک های سنتی بود. پس از حصول اطمینان از این انتخاب، از سال 1388 فعالیت در سبک سنتی تای چی خاندان یانگ را آغاز نمودند. شروع این فعالیت ها با دشواری های بسیاری همراه بود، چرا که این سبک در جامعه تای چی ایران ناشناخته باقی مانده بود و نام سبک یانگ در سایه ی تای چی سبک استاندارد قرار گرفته بود. شرح شباهت ها و تفاوت های تای چی سنتی خاندان یانگ و تای چی استاندارد در بخش "تای چی در ایران" آورده شده است.
استاد بزرگ یانگ جون و آقای مرتضی مرادی
استاد بزرگ یانگ جون و آقای مقداد عبدی
رویکرد آقایان مقداد عبدی و مرتضی مرادی ارتباط و یادگیری مستقیم از سرمنشا این سبک، نسل های حال حاضر خاندان یانگ، بویژه استاد یانگ جون، از طریق انجمن بین المللی تای چی خاندان یانگ بوده است. این ارتباط و یادگیری پویا تا به امروز با قدرت و انگیزه ی بیش از پیش و روزافزون ادامه داشته و خواهد داشت. آقایان مقداد عبدی و مرتضی مرادی از شاگردان مستقیم استاد بزرگ یانگ جون هستند.
آقای مقداد عبدی دارای نشان "عقاب طلا (Gold Eagle)" خاندان یانگ می باشند. در نخستین دوره مسابقات تخصصی تای چی سبک یانگ در سال ۲۰۱۹، که با شرکت بیش از ۱۵۰۰ تای چی کار از بزرگترین مسابقات تای چی در کشور چین در نوع خود می باشد، موفق به کسب مدال طلای فرم دست و مدال نقره فرم تای چی دائو (شمشیر پهن) گردید. در سال ۲۰18 ایشان موفق به کسب نشان مربی مورد تایید (Certified Instructor) از استاد یانگ جون شدند. در مسابقات بین المللی تای چی شانگهای در سال 2017 موفق به کسب مدال طلای فرم دست (فرم سنتی 49 حرکتی تای چی چوان خاندان یانگ) و مدال طلا در فرم شمشیر جیین (فرم سنتی 67 حرکتی تای چی جیین خاندان یانگ) و کاپ مسابقات گردید. همچنین در مسابقات بین المللی ووشو که سال ۲۰۱۶ در شهر پوتوآ کشور چین برگزار گردید نیز موفق به کسب مدال طلا در فرم دست (فرم سنتی 49 حرکتی تای چی چوان خاندان یانگ) و مدال طلا در فرم شمشیر جیین (فرم سنتی 67 حرکتی تای چی جیین خاندان یانگ) شد. او به جهت یادگیری بیشتر و عمیق تر تای چی نزد استاد بزرگ یانگ جون و نیز تحصیل در رشته طب چینی (Acupuncture, Tuina and Herbal Medicine) در دانشگاه طب چینی شانگهای (Shanghai University of Traditional Chinese Medicine)، به شانگهای چین نقل مکان کرد و به مدت پنج سال در این کشور این دو هنر اصیل چینی را فراگرفت و به عنوان پزشک طب چینی با درجه فارغ التحصیل ممتاز از دانشگاه طب چینی شانگهای فارغ التحصیل شد و به ایران بازگشت. لینک معرفی ایشان در سایت انجمن بین المللی تای چی خاندان یانگ:
https://yangfamilytaichi.com/index.php/meghdad-abdi/
نخستین دوره مسابقات تخصصی تای چی چوان سبک یانگ در سال ۲۰۱۹
آقای مرتضی مرادی دارای نشان "عقاب طلا (Gold Eagle)" خاندان یانگ می باشند. در سال 2012 در چهارمین دوره ی مسابقات بین المللی تای چی سنتی خاندان یانگ که در شهر تای یوآن چین برگزار گردید، آقای مرتضی مرادی به دریافت مدال نقره فرم دست (فرم سنتی 49 حرکتی تای چی چوان خاندان یانگ)، مدال برنز فرم شمشیر جیین (فرم سنتی 67 حرکتی تای چی جیین خاندان یانگ) و مدال برنز فرم شمشیر دائو (فرم سنتی 13 بخشی تای چی دائو خاندان یانگ) نائل آمدند. همچنین در سال ۲۰۱۵ ایشان موفق به کسب نشان مربی وابسته (Associate Instructor) از استاد یانگ جون شدند. لینک معرفی ایشان در سایت انجمن بین المللی تای چی خاندان یانگ:
https://yangfamilytaichi.com/index.php/iran-tai-chi/
آقای مرتضی مرادی و گروهی از همراهان مدرسه تای چی یانگ
آقای مقداد عبدی، مسابقات بین المللی ووشو پوتوآ چین، سال ۲۰۱۶
آقای مقداد عبدی، مسابقات بین المللی تای چی شانگهای چین، سال ۲۰۱7
در سال ۲۰۱۲ پیرو توصیه ی اکید استاد یانگ جون مبنی بر آموزش و بسط و گسترش تای چی سنتی یانگ در ایران، مقداد عبدی و مرتضی مرادی تصمیم به آغاز فعالیتی متمرکز و تخصصی در زمینه ی آموزش و گسترش سبک سنتی خاندان یانگ به صورت رسمی گرفتتند. از سال ۱۳۹۲ پس از انجام مقدمات لازم، این فعالیت را آغار نموده اند و مرکز آموزش تای چی سنتی خاندان یانگ در ایران هم اکنون موفق به کسب نشان مدرسه ی وابسته (Affiliated School) گردیده است و هنرجویان علاقمند به این سبک از تای چی مشغول فراگیری آن هستند.
استاد بزرگ یانگ جنگ دو، استاد بزرگ یانگ جون، استاد فانگ هونگ و آقای مقداد عبدی
این وبسایت از زمان شروع به کار تا به امروز سعی در گسترش ادبیات غنی تای چی به زبان شیرین پارسی داشته و بی دریغ به ترجمه و نشر آموزه های اساتید بزرگ تای چی سنتی، با تمرکز بر روی خاندان یانگ، پرداخته است، با این امید که هنرجویان، محققان و علاقمندان تای چی به مطالعه و تقکر در این آموزه ها بپردازند و سطح کیفی آموزش و تمرین تای چی در ایران به لحاظ نظری و عملی پیشرفت چشمگیری داشته باشد. چرا که می دانیم و تجربه نیز نشان داده است که بدون حرکت ذهن و داشتن آگاهی لازم، بدن نیز پیشرفت مطلوب را نخواهد داشت، و صد البته تمرین مداوم و کسب آگاهی بدنی ضرورتی است که بی آن تای چی بی معنا خواهد بود.
امید است که این تلاش مقبول افتد و مفید واقع گردد.
مقداد عبدی
بهمن ماه سال 1391
(بازبینی مهر ماه ۱۳۹۸)